Виробник: Їстівні квіти – перспективна ніша для фермерів

Квіти у кулінарії використовують вже не перше тисячоліття. І не лише для прикрашання страв на вишуканих святкових столах, а й у повсякденних салатах і напоях. Проте довгий час їстівні квіти залишалися екзотикою для українських агровиробників. Одними з перших першопрохідців у цій ніші стало подружжя з Київщини. Сьогодні поблизу Борисполя функціонує міні-господарство «МоркваФерма», в якому разом із традиційними овочами вирощують їстівні квіти, – пише Agri-gator

Виробництво разом зі своїм чоловіком Дмитром заснувала Ірина Кроль. За словами фермерки, ідея з’явилася після появи першої дитини. Тоді сім’я відчула на собі нестачу якісної свіжої зелені.
Сьогодні, на ділянці у 50 соток уважно стежать за кожною рослиною. У асортименті – квіти настурції, кілька сортів чорнобривців, нагідки, цвіт кабачків та цукіні, білі і сині квіти огірочника лікарського.
13628328_1354970794532791_707141366_n

Взимку, коли для квітів не сезон, фермери вирощують не менш корисну заміну – мікрогрін. Молоді ростки капусти, редиски, дайкону, соняшнику, броколі  та гороху продають відразу порційними упаковками.
19534120_491097231282915_4520932564893958144_n 64810074_717380078696194_2771544062116091485_n

Як альтернатива – мікс сезонної зелені для тижневого споживання.

За словами Ірини, вирощена продукція – квіти та мікрогрін, постачається до київських ресторанів. На думку фермерки, незважаючи на те, що їстівні квіти – це не той продукт, без якого не виживе жоден ресторан, проте ця ніша є дуже привабливою та перспективною.

Читайте також: Їстівні квіти – новий і швидкоростучий superfood

Agri-gator за інформацією newfood

Відповісти

Ваш email не публікується