Гарбуз зі смаком дині: на Одещині фермер вирощує екзотичну кассабанану (фото)

Ожиномалина, земклуника, шарафуга – неповний список незвичайної агропродукції, яку вирощує фермер із села Шевченкове Кілійського району, Дмитро Євдокимов. Цього року агробізнесмен-експериментатор продемонстрував бразильську екзотику – ароматний овоч кассабанану, – пише Agri-gator

«Кассабанана – тропічна рослина родом з Південної Америки, а точніше Бразилії. Вирощують культуру в країнах з тропічним і субтропічним кліматом, й найкращий зріст вона показує в місцях з високою вологозабезпеченістю. З огляду на катастрофічні заморозки та посуху цього сезону, до останнього сумнівався, що вдасться отримати хоч якийсь врожай, адже рослина дуже  примхлива»- розповідає Дмитро Євдокимов.
Читайте також:  Шарафуга – ідеальний гібрид для вирощування в складних погодних умовах


«У цієї культури досить довгий період від моменту сходу насіння до дозрівання плоду, тому було вирішено вирощувати через розсаду. Насіння посіяв в лютому, в кінці травня пересадив розсаду в город. Зазначу, що рослина швидко розвивається, випускаючи численні ланки довжиною в кілька метрів, подібно ліані, або нашому українському гарбузу. Якщо поруч з тим місцем де кассабанана зростає є паркан або сарай, вона, немов присосками, може піднятися на них»- ділиться фермер.
За словами аграрія, ніякої додаткової підгодівлі вносити не потрібно, шкідники та хвороби також обійшли культуру стороною.

«Зовні – кассабанана екзотична красуня. Листя в неї великі, цвіте яскравим жовтим кольором. Молоді плоди мають шкірку зеленого кольору. Згодом, коли вони дозрівають, колір змінюється на фіолетовий, а сам плід зовні нагадує кабачок »- додає експериментатор.

Читайте також:  Фермер з Одещини вирощує диво-селекціонерства: ожиномалину
Як зазначає Євдокимов, плоди кассабанани довгі, близько 30-60 см. При цьому в ширину вузькі – 7-11 см.
«У розрізі плоду – жовта м’якоть з цікавим динним ароматом. У сирому вигляді вона соковита, смак можна описати як щось середнє між гарбузом, динею і яблуком, з нотками персика. Молоді плоди, як у кабачків, мають тонку шкірку. Визріли плоди кассабанани мають більш товсту шкірку, а всередині велике насіння, яке потрібно вичищати. З стиглого овоча виходить смачний джем, варення, соки »- розповідає Дмитро.
За словами фермера, плоди відрізняються гарною лежкістю, зібраний навесні врожай зберігався до кінця літа.
Нагадаємо, вже 28  жовтня  у Києві відбудеться конференція “Ніші. Технології. Інвестиції” на якій   провідні експерти та аналітики агросектору розкажуть про перспективні ніші для розвитку агробізнесу в найближчі 5-10 років.

Читайте також:  Від творця «ожиномалини»: фермер Кіліївщини похвалився урожаєм “земклуники”

Agri-gator

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra