Ізраїльський стартап привіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна – NEWFOOD
Досі стейк можна було скуштувати у ресторанах понад дев’яти країнах, де він отримав схвальні відгуки іменитих шеф-кухарів. Тепер інноваційний продукт доступний у британському Ocado та швейцарському Coop.
Невдовзі рослинні стейки почнуть продавати у нідерландських супермаркетах Jumbo, Albert Heijn та Crisp. Далі інноваційне м’ясо повезуть у Німеччину та Італію.
Зі словами Зі Ахмада, старшого байєра заморожених продуктів в Ocado, рослинний стейк показує хорошу динаміку продажів та отримує хороші відгуки від покупців.
Стейк із рослинного м’яса виробляється з білка пшениці, сої та картоплі, доповненої борошном сої та пшениці, ріпаковою олією, крохмалем, натуральними ароматизаторами, мальтодекстрином, ячмінним солодом, сіллю та барвниками.
Стейки Redefine Meat друкують на заводі в Нідерландах
Унікальний технологічний процес отримання м’яса ізраїльський стартап називає “інженерією рослинних тканин”.
Цей метод передбачає розподіл текстурованого рослинного білка на волокна, що змішуються з тістом із соєвих або горохових ізолятів білка. Компоненти м’язів відтворюють анізотропну волокнисту структуру яловичини, а жирові компоненти моделюються через ліпідну інкапсуляцію у матриці гідроколоїду.
Кожна порція 3D-друкованого стейка містить 25 грамів білка, 3 грами клітковини та не містить холестерину.
З огляду на значущість для європейських споживачів, продукт отримав оцінку А – найвищий бал шкали Nutri-Score, що оцінює поживну цінність продукту.
Джерела: Redefine Meat, The Green Queen