Вчені пропонують замінити коров’яче молоко бамбуком: що у ньому особливого – NEWFOOD

Згідно з недавнім дослідженням Китайського національного дослідницького центру бамбука, харчовий склад пагонів рослини (зокрема, вміст білка) надзвичайно «подібний до коров’ячого молока».

У спробі продемонструвати, як рослини бамбука можуть бути альтернативою звичайним харчових продуктів, дослідники говорять, що пагони бамбука багаті на сім незамінних амінокислот, вуглеводи (головним чином клітковину), залізо та вітаміни, і мають низький вміст жиру, що робить їх цінним джерелом харчування.

Бамбук здійснює антиоксидантну та протимікробну дію, забезпечує профілактику ожиріння та діабету.

Бамбук – одна із найбільш швидкозростаючих рослин на планеті

З бамбуку уже створюють безліч продуктів – від зубних щіток до кулінарних делікатесів. Провідним виробником бамбука є Китай. Там вирощують 800 видів рослини, 153 з яких – їстівні.

У азійській кухні бамбук давно споживають у їжу. Пагони консервують та ферментують, солять, труть на порошок, чавлять на сік тощо. В останні роки бамбук знайшов застосування й у виробництві функціональних інгредієнтів, включаючи харчові волокна, полісахариди, білки та антиоксидантні екстракти.

Деякими проблемами у виробництві бамбука лишається велика кількість неїстівних відходів, а також аспекти смаку. Попри це вчені вважають, що використання пагонів у харчовій промисловості має потенціал для забезпечення населення їжею.


Джерело https://newfood.media

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra