У пиво та шоти доливають кленовий сік: допомагає відновитися після спорту – NEWFOOD
Якщо у 2021 році обсяг ринку кленового соку становив $335 млн, то до 2030 року очікується, що він досягне $3,1 млрд, свідчать дані аналітичної компанії Strait Research.
Кленовий сік відомий унікальним мінеральним складом та електролітами
Тому він стає особливо популярним серед споживачів, які шукають екологічно чисті та корисні альтернативи традиційним напоям.
З кленового соку не тільки варять сироп (це, до речі, дуже затратно з погляду сировини), але й активно додають у соки, каву, холодні чаї, оздоровчі шоти, спортивні напої, еліксири та навіть пиво і коктейлі.
Використання кленового соку, приміром, у пивоварінні додає напою особливого смаку та додаткових корисних властивостей, говорять фахівці. Кленовий сік допомагає зменшити запалення, покращує відновлення після фізичних навантажень і сприяє контролю рівня цукру в крові.
Кленовий сік має легкий солодкий смак і містить лише декілька грамів цукру
Також він забезпечує значну гідратацію та підтримує відновлення після фізичних навантажень.
При цьому процес збору кленового соку є екологічно безпечним і сприяє здоровому управлінню лісами, що робить цей продукт ще більш привабливим для споживачів, які дбають про навколишнє середовище.