Нектар із щавля: колишній айтішник чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені – NEWFOOD
Переїхавши з початком повномасштабного вторгнення на Прикарпаття, Володимир заснував сіті-ферму «Micro Green Прикарпаття».
Спочатку це було приміщення на 70 квадратних метрів, сьогодні ферма займає площу 350 м² і є лідером на ринку мікрозелені в місті.
Основними культурами ферми є горох, соняшник та редиска. Також сіють екзотику — як то японська морква та щавель Мері, та вирощують їстівні квіти. Під останні відведено п’ять стелажів, з яких можна отримати близько 20 тис. суцвіть.
Володимир розповідає, що із мікрозелені згодом почали виготовляти сік. Це – концентрат, який містить усі корисні вітаміни
30 мл соку вітграсу замінюють до 1,5 кг овочів і фруктів на день
Сік можна додавати до інших напоїв чи змішувати із фруктовими та овочевими соками, що робить його дуже універсальним.
Загалом «Micro Green Прикарпаття» виготовляє 35-38 тисяч порцій зеленого соку щомісяця.
Зараз продукція «Micro Green Прикарпаття» доступна в мережі магазинів «Сільпо» та «Арсен». 70% збуту доводиться саме на ритейл. Як вважає засновник компанії, це важливо для збільшення впізнаваності бренду і популяризації його продукції серед широкого загалу споживачів.
Поряд з цим, 30% обсягу збуту мікрозелені доводиться на ресторани.