Стартап вирощує на дріжджах олію, яка замінить соняшникову та пальмову – NEWFOOD

Продукти є високоякісною, стійкою та місцевою альтернативою пальмовій олії. Їх можна використовувати в їжі, косметиці та мийних засобах.

Технологія ферментації допомагає створити олії з певними характеристиками, що вбудовані в мікробну основу 

Як якості сировини NoPalm використовує відходи та відбраковані продукти. Будь-яка біомаса, що залишається після виробництва, може бути реінтегрована, створюючи стійку циркулярну модель виробництва, ділиться команда стартапу.

“Олія, вироблена нашими дріжджами, надзвичайно схожа на рослинні олії, такі як пальмова, соняшникова або кокосова”, — каже Джероен Хюгенгольц, технічний директор та співзасновник NoPalm. 

Він уточнює, що унікальний штам дріжджів дає значно більше олії, ніж олійні культури, що робить загальне виробництво набагато ефективнішим і менш енергомістким, ніж виробництво рослинних олій. 

“Крім того, ми маємо велику перевагу. Ферментаційний процес є налаштовуваним, тобто дозволяє виробляти твердіші або м’якші олії залежно від потреб клієнта чи застосування”, – розповів Хюгенгольц.

Він заснував NoPalm Ingredients разом із партнером Ларсом Лангхаутом у 2022 році. В перший же рік роботи компанія зібрала 1 мільйон євро фінансування від потужних інвесторів, зокрема Future Food Fund, Green Creators та ICOS Capital.

Зараз NoPalm дійшла до повного паритету цін на свої олії порівняно, наприклад, з пальмовою. При цьому інноваційні жири мають на 90% нижчий вуглецевий слід і на 99% менше використання землі.

У 2024-му партнери планують масштабувати виробництво і досягти необхідних об’ємів для забезпечення його прибутковості.


Джерело https://newfood.media

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra