Європа готується до дегустацій лабораторної їжі. В меню — сосиски, пельмені і риб’ячий жир – NEWFOOD

Згідно з даними Нідерландського фонду клітинного сільського господарства, заявки на схвалення клітинного м’яса та морепродуктів подали відразу три місцеві стартапи. Це – компанія Meatable, яка нещодавно отримала $35 млн на пельмені з лабораторної свинини, розробник першого у світі клітинного бургера Mosa Meat і Upstream Foods, що культивує морепродукти та риб’ячий жир.

Новостворений комітет, до складу якого входять чотири експерти з токсикології, мікробіології, етики та медицини, очолює професор доктор Ганс Верхаген, який має великий міжнародний досвід у сфері оцінки файлів, зокрема в Європейському агентстві з безпеки харчових продуктів EFSA.

Перші заявки будуть оцінені на початку 2024 року, а дегустація стане можливою майже відразу після отримання позитивних результатів.

“Ми з нетерпінням чекаємо незабаром проведення перших дегустацій у Нідерландах”, – сказав Крійн де Нуд, генеральний директор Meatable, чиїми пельменями зі свининою уже встигли посмакувати сінгапурці. 


Джерело https://newfood.media

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra