Борщ за 2 тижня подешевшав на 6% – AgroTimes
Вартість продуктів, необхідних для приготування 4-5 -літрової каструлі борщу за традиційним рецептом від середини січня знизилася на 6%, переважно за рахунок здешевлення свинини на 10%.
Про це свідчать дані моніторингу департаменту агропромрозвитку та земельних відносин Донецької ОВА.
Так, вартість свинини в супермаркетах області знизилася на 18 грн/кг до 172, 97 грн/кг.
На 2,30 грн знизилася вартість набору солі та спецій – до 25,06. Також на 80 коп/кг подешевшала цибуля – до 17,53 грн/кг.
Найбільше за два останніх тижня подорожчала олія – на 3,13 грн/л – до 75,73 грн/л.
З овочів найбільше піднялася ціна на моркву – на 67 коп/кг – до 17,60 грн/кг. Також значно подорожчала картопля – на 66 коп/кг – до 23,93 грн/кг. Ціна буряка зросла на 34 коп/кг, до 19,27 грн/кг, капуста подорожчала на 33 коп/кг, до 14,60 грн/кг.
Томати подорожчали на 17 коп/кг, до 93,27 грн/кг.