Пивний інгредієнт допомагає заснути, покращує настрій та запобігає Альцгеймеру – NEWFOOD

Екстракт зрілого хмелю, а також витримані гіркі кислоти хмелю, що використовуються у виробництві пива, можуть покращити настрій та рівень енергії у дорослих.

Такими висновками поділилася Mitsui Fudosan, яка досліджувала пивні інгредієнти виробництва токійської компанії Kirin Holdings.

Отримані результати дадуть можливість використовувати інгредієнт у функціональних продуктах, таких як біологічно активні добавки або безалкогольне пиво.

«Помічено, що інгредієнти мають антидепресантну дію. І діють однаково ефективно для «будь-якого віку», — ділиться Kirin.

Зрілі гіркі кислоти (MHBA) отримують з квіток хмелю (Humulus lupulus) шляхом водної екстракції та використовують як ароматизатор для додавання гіркоти у виробництві пива.

Інгредієнт допомагає заснути і підтримує здоров’я кісток

MHBA від Kirin менш гіркі, ніж традиційні продукти з хмелю, тож їх можна змішувати з різними продуктами харчування та напоями, не порушуючи смаку.

Більш раннє дослідження, проведене ще у 2017 році, показало, що MHBA — багатообіцяючі у запобіганні хвороби Альцгеймера. 

З тих пір група провела численні дослідження інгредієнта на предмет інших функціональних можливостей.

В останньому дослідженні брали участь споживачі від 23 до 72 років; середній вік становив 44 роки. Усі були жителями “розумного” міста Кашіва-но-ха в префектурі Тіба (Японія). Кожному було виплачено ¥5000 ($44) незалежно від того, чи дійшли вони разом з компанією до завершення досліджень. 

Учасникам було рекомендовано споживати 350 мл безалкогольного пива, що містить 35 мг MHBA на день. Результати занотовувалися у анкетах самозвіту.

 До слова, раніше сінгапурські вчені створили пиво із кавових відходів.


Джерело https://newfood.media

Відповісти

Ваш email не публікується