Аргентинський стартап робить яскраві барвники з ниткоподібних грибів. Раніше для цього мололи комах – NEWFOOD

Стартап використовує ниткоподібні гриби, які можуть виробляти специфічні кольори при подачі недорогої сировини у біореакторах.

Гриби виділяють пігмент в середовищі, де вони ростуть, який потім фільтрують, сушать і концентрують.

Першим продуктом компанії є яскравий червоний барвник, який може замінити сучасні аналоги, що виготовляються, як правило, з карміну — пігменту, отриманого з подрібнених комах кошеніль.

Новий барвник може стати дешевою альтернативою наявним на ринку червоним кольорам рослинного походження, як от лікопен з томатів, що не має бажаної яскравості чи буряк, що не є термостійким.

Інтенсивність червоного барвника Michroma у 58 разів більше, ніж бурякового

Виробники заявляють, що їхній пігмент є вегетаріанським, кошерним і хаяльним та більш універсальним за існуючі. До того ж він термостійкий і «може пережити сушку розпиленням, екструзію та пастеризацію».

Кінцевий продукт виробництва має «високий вміст білка з усіма незамінними амінокислотами і клітковиною, яка зберігає трохи кольору, що робить його цікавим побічним продуктом для альт-м’ясної промисловості», кажуть у Michroma.

Петицію щодо кольорових добавок до Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) стартап планує подати протягом наступного року.


Джерело https://newfood.media

Відповісти

Ваш email не публікується