Повітряний амарант – унікальне ноу-хау українців підкорює світ – Seeds

Українські виробники дивують своєю винахідливістю, втілюючи у життя дедалі більше унікальних новинок світового масштабу. Нещодавно їх перелік поповнив дивовижний попамарант – «попкорн» зі шліфованої амарантової крупи.

Про нове українське ноу-хау SEEDS розповів Олександр Дуда, голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції під час першого гастро-дегустаційного фестивалю “Taste of Ukraine Food Fest”.

“Насіння амаранту досить швидко і легко вибухає при нагріванні. Ця технологія відома вже давно, але вона є недосконалою. Вітчизняні фахівці пішли більш тривалим та витратним шляхом, але отримали неперевершений за розміром та смаком продукт. Беруть насіння амаранту, шліфують його. Виходять крупинки (шліфована амарантова крупа), ще менші та легші за саму насінину амаранту – це і є сировина для майбутнього попамаранту.

Виробляють повітряний амарант на Дніпропетровщині, виробляють тільки рік, а зовсім недавно такий продукт з амаранту з’явився у великих мережах України”, – розповів Олександр Дуда.



За його словами, ідея створення нового продукту належить Андрію Сазоновському, директору компанії Healthy Generation. Щоб зробити продукт більш вишуканим і сучасним, попамарант фасується в стіки і разом з сухофруктами, насінням чіа, горіхами або шоколадом продається споживачам у вигляді сухих сніданків, що є не тільки смачними, але й корисними, як і решта продуктів компанії.

Попамарант – не єдина унікальна їжа, яку виробляють у компанії Healthy Generation. Виготовляють тут і безглютенові макаронні вироби з рисового борошна з додаванням амарантового, гречаного борошна і овочевих соків (буряк, томати, зелень). І все це виготовляють без додавання цукру, фруктози, глюкозного сиропу, пальмової олії та модифікованого крохмалю.


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується