Блог Milk-юашки: #ВживайтеМолочніПродуктиПравильно — поради дієтолога Світлани Фус

0 11

«Давайте сьогодні поговоримо про молочні продукти. Вони дуже корисні для нашого організму, адже постачають його амінокислотами, жирами, кальцієм і фосфором», — зазначає Світлана Фус, відомий український дієтолог.

«Однак, все добре в міру. При зловживанні молочними продуктами в організм людини потрапляє дуже багато кальцію, який в свою чергу негативно позначається на роботі щитовидної залози. Також надлишок кальцію може привести до дефіциту заліза і цинку. Як результат цього, у нас проявляється так зване кисневе голодування і утворюється целюліт», — пояснює вона.При додаванні молочної продукції до свого раціону пам’ятайте:

  • молоко перетравлюється гірше, ніж кисломолочні продукти;
  • вершкове масло на 82,5% складається з жиру, тому вибирайте тільки якісне масло;
  • утримайтеся від знежирених молочних продуктів, адже в них відсутні жиророзчинні вітаміни — А і D, зате може бути цукор, крохмаль і інші не найкорисніші добавки;
  • слідкуйте за тим, як ваш організм реагує на молочні продукти. Якщо після їх вживання з’являється здуття живота, дискомфортні відчуття в кишечнику, розлад шлунку, здайте аналіз на переносимість лактози.

Не відмовляйтеся від молочних продуктів, але вживайте їх правильно. З чим їх поєднувати? Під час вживання їжі, багато хто про це навіть не замислюється.

⠀Отже, з чим поєднувати:

  1. Молоко і каша ідеально підходять один одному. Фосфор, який міститься в злаках, допомагає краще засвоюватися кальцію.
  2. Овочі та фрукти добре засвоюються з кисломолочними продуктами.
  3. З яйцями — сміливо можете додавати сир в омлет!

MilkUa.info за матеріалами публікації Світлани Фус

Source link

Дізнавайтесь першими всі найсвіжіші аграрні новини України на нашій сторінці в Facebook, на каналі Telegram, а також підписуйтесь на Агрігатор у Твіттер. - Facebook Twitter Telegram

Відповісти

Ваш email не публікується