Блог Milk-юашки: #МолочніПродукти у Піраміді здорового харчування
Піраміда здорового харчування була розроблена на початку 90-их років минулого століття, вона зазнавала багатьох опрацювань та змін. Вживання молочних продуктів хоч і викликає безліч суперечок, проте на сьогодні вони займають вагоме місце в раціоні українців.
Інші цеглини Піраміди включають наступне:
- цільні зерна та вироби із нього;
- здорові жири та олії;
- овочі та фрукти;
- горіхи, насіння, боби і соєвий сир тофу;
- риба, птиця, яйця;
- молоко та молочні продукти;
- червоне м’ясо та масло.
Зупинимось детальніше на вживанні в раціон молочних продуктів.
Про збереження структури кісток дбає достатня кількість кальцію, вітаміну D в організмі, а також регулярні фізичні вправи. Саме молочні продукти традиційно є основним джерелом кальцію. Тільки мова йде про натуральні молочні продукти, а не про солодкий йогурт, сирні маси або плавлені сирки. До раціону людини повинен входити натуральний кефір або йогурт, кисломолочний сир, твердий сир, молоко.
Дорослому організму в день буде досить склянки молока, до 300 г кисломолочного сиру, до 50 г твердого сиру.
90% імунітету залежить від роботи шлунково-кишкового тракту. Саме кисломолочні продукти здатні регулювати мікрофлору кишечника, а сметана забезпечує легкість засвоєння тваринних жирів і знижує рівень холостирину в крові.
Молочні продукти — це джерело життя, енергії і здоров’я!
Представлена на малюнку Піраміда розроблена Гарвардською школою нутриціології.