Погляд з середини: інноваційне сховище для яблук
В рамках Дев'ятої міжнародної конференції «Яблучний бізнес України - 2019» журналістам Agri – Gator випала унікальна можливість взяти участь в практичному бізнес-турі до сховища компанії ТОВ Сади Дніпра (TM UApple), і ознайомитися з діючим проектом компанії «Інсолар-холод» - сучасним високотехнологічним сховищем, який не має аналогів в Україні.
В цьому році компанією “Інсолар-холод” було успішно завершено будівництво ІІ черги сучасного високотехнологічного сховища для ТОВ «Сади Дніпра» загальною місткістю 2500 тонн. На даний момент – це найбільш високотехнологічне сховище, з передовим методом зберігання яблук. За словами Ханса Реймерінка, фахівця Van Amerongen CA Technology, голландського партнера «Інсолар-холод», – подібне сховище дозволяє значно економити електроенергію і до мінімуму скоротити втрати врожаю під час зберігання.
Дізнатися всі деталі виробничого процесу від «А» до «Я» і з’ясувати, які інноваційні технології були вперше впроваджені в Україні, команді Agri – Gator вдалося у начальника технічного відділу компанії «Інсолар-Холод» Віталія Саласенка.
За словами фахівця, вперше в Україні буде застосована система не регульованого газового середовища (РГС), а динамічного газового середовища.
«Чим відрізняється динамічне газове середовище від РГС? Якщо раніше у нас для кожного сорту яблук
встановлювалися експериментально вміст кисню і СО2, то в нинішніх умовах це робиться автоматично. Яблуко зберігається в ідеальному вигляді. В такому сховищі продукцію можна зберігати 2 роки»,- зазначив Віталій Саласенко.
По дорозі до сховища, експерт компанії розповідає про технічні нюанси і нову систему управління, яка заточена саме під динамічне газове середовище.
«Раніше, у нас був один комп’ютер, який керував газовим обладнанням, стояли холодильні контролери на кожну камеру і один контролер керував станцією. Тепер у нас є один комп’ютер, який керує всім сховищем. Можна виводити всі параметри в одному місці. Основне призначення цієї системи саме під динамічне газове середовище», – зазначає фахівець.
Подібна унікальна та інноваційна система управління була розроблена голландською компанією Van Amerongen, з якими «Інсолар-Холод» співпрацює вже понад 10 років та має декілька десятків вдало реалізованих проектів.
Крім Van Amerongen, які розробляють газове обладнання, експерт компанії «Інсолар-Холод» зазначив також співробітництво і з іншими голландськими компаніями: Greefa, яка робить сортувальні лінії, і компанію Salco, яка надала герметичні двері для сховища.
За словами Саласенка, відмінно зарекомендували себе повітроохолоджувачі фірми Thermofin, завдяки яким усушка продукції склала менше 1% за 8 місяців зберігання.
Учасникам бізнес-туру випала можливість детально ознайомитися зі шафою керування та газовим обладнанням.
Як зазначає експерт, при зберіганні яблук, виробляється СО2, і якщо його перевищення становить більше 5%, настає опік. Газове обладнання дозволяє тримати ситуацію під контролем: в залежності від сорту яблук, від 2 до 4%.
Всі учасники практичного бізнес-туру змогли на власні очі переконатися в тому, що збереження прекрасного свіжого вигляду й органолептичних показників яблучної продукції – реальність для українських виробників при впровадженні подібної інноваційної системи зберігання. А команда Agri-Gator продовжує стежити за передовими технологіями, які розвиваються в компанії «Інсолар-Холод».