Погляд з середини: інноваційне сховище для яблук

В рамках Дев'ятої міжнародної конференції «Яблучний бізнес України - 2019» журналістам Agri – Gator випала унікальна можливість взяти участь в практичному бізнес-турі до сховища компанії ТОВ Сади Дніпра (TM UApple), і ознайомитися з діючим проектом компанії «Інсолар-холод» - сучасним високотехнологічним сховищем, який не має аналогів в Україні.

В цьому році компанією “Інсолар-холод” було успішно завершено будівництво ІІ черги сучасного високотехнологічного сховища для ТОВ «Сади Дніпра» загальною місткістю 2500 тонн. На даний момент – це найбільш високотехнологічне сховище, з передовим методом зберігання яблук. За словами Ханса Реймерінка, фахівця Van Amerongen CA Technology, голландського партнера «Інсолар-холод», –  подібне сховище дозволяє значно економити електроенергію і до мінімуму скоротити втрати врожаю під час зберігання.

Дізнатися всі деталі виробничого процесу від «А» до «Я» і з’ясувати, які інноваційні технології були вперше впроваджені в Україні, команді Agri – Gator вдалося у начальника технічного відділу компанії «Інсолар-Холод» Віталія Саласенка.

За словами фахівця, вперше в Україні буде застосована система не регульованого газового середовища (РГС), а динамічного газового середовища.

«Чим відрізняється динамічне газове середовище від РГС? Якщо раніше у нас для кожного сорту яблук
встановлювалися експериментально вміст кисню і СО2, то в нинішніх умовах це робиться автоматично. Яблуко зберігається в ідеальному вигляді. В такому сховищі продукцію можна зберігати 2 роки»,- зазначив Віталій Саласенко.

По дорозі до сховища, експерт компанії розповідає про технічні нюанси і нову систему управління, яка заточена саме під динамічне газове середовище.

«Раніше, у нас був один комп’ютер, який керував газовим обладнанням, стояли холодильні контролери на кожну камеру і один контролер керував станцією. Тепер у нас є один комп’ютер, який керує всім сховищем. Можна виводити всі параметри в одному місці. Основне призначення цієї системи саме під динамічне газове середовище», – зазначає фахівець.

Подібна унікальна та інноваційна система управління була розроблена голландською компанією Van Amerongen, з якими «Інсолар-Холод» співпрацює вже понад 10 років та має декілька десятків вдало реалізованих проектів.

Крім Van Amerongen, які розробляють газове обладнання, експерт компанії «Інсолар-Холод» зазначив також співробітництво і з іншими голландськими компаніями: Greefa, яка робить сортувальні лінії, і компанію Salco, яка надала герметичні двері для сховища.

За словами Саласенка, відмінно зарекомендували себе повітроохолоджувачі фірми Thermofin, завдяки яким усушка продукції склала менше 1% за 8 місяців зберігання.

Учасникам бізнес-туру випала можливість детально ознайомитися зі шафою керування та газовим обладнанням.
Як зазначає експерт, при зберіганні яблук, виробляється СО2, і якщо його перевищення становить більше 5%, настає опік. Газове обладнання дозволяє тримати ситуацію під контролем: в залежності від сорту яблук, від 2 до 4%.

Всі учасники практичного бізнес-туру змогли на власні очі переконатися в тому, що збереження прекрасного свіжого вигляду й органолептичних показників яблучної продукції – реальність для українських виробників при впровадженні подібної інноваційної системи зберігання. А команда Agri-Gator продовжує стежити за передовими технологіями, які розвиваються в компанії «Інсолар-Холод».

Agri – Gator

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra