Фахівцями перевірено першу п’ятірку виробників, які бажають використовувати географічне зазначення “Гуцульська овеча бриндзя”

0 50

Експерти проекту “Географічні зазначення в Україні” Юрій Оглашенний та Ганна Антонюк разом з органом внутрішнього контролю “Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів” здійснили перевірку першої п’ятірки виробників, які бажають використовувати майбутнє географічне зазначення “Гуцульська овеча бриндзя”.

Про це повідомили AgriGator у прес-службі Проекту.

В ході перевірки експерти досліджували, дотримання виробниками затвердженої специфікації, норм санітарно-гігієнічних настанов та вимог до простежуваності, що покладені в основу плану контролю за географічним зазначенням.

Виробники отримали рекомендації і наразі активно готуються до завершального етапу контролю, а саме – перевірки зовнішнім контролючим органом “Органік стандарт”.

Фахівці Проекту зазначають, що три рівні контролю – перший – з боку самого виробника, другий – з боку об’єднання виробників (асоціації) та третій – з боку незалежного зовнішнього (державного або приватного) контролюючого органу) у географічних зазначеннях є обов’язковими.

“Саме це дозволяє гарантувати споживачам найвищу якість традиційних продуктів”,- підкреслили у прес-службі.

AgriGator

Дізнавайтесь першими всі найсвіжіші аграрні новини України на нашій сторінці в Facebook, на каналі Telegram, а також підписуйтесь на Агрігатор у Твіттер. - Facebook Twitter Telegram

Відповісти

Ваш email не публікується