На Рівненщині запрацював сучасний цех швидкої заморозки ягід – КУРКУЛЬ
На Рівненщині запрацював новий цех швидкої заморозки ягід, збудований в рамках українсько-швейцарського проєкту Organic Trade for Development (OT4D).
Як повідомили у Рівненській ОВА, мінізавод з’явився на території колись занедбаного плодоконсервного заводу.
За рік завод зможе переробляти 140 тонн продукції, вирощеної з дотриманням високих екологічних стандартів.
У планах — розширення виробництва до обсягів понад 1000 тонн ягід на рік. Для цього закладено 15 гектарів ягідників — полуниці, малини, смородини.
«Для громади — це додаткові податки, а також 20 нових робочих місць. Створення такого високотехнологічного підприємства — приклад успішної взаємодії громади, бізнесу та міжнародних партнерів, що демонструє можливості сталого розвитку нашого регіону», — зазначив очільник Рівненської ОВА Олександр Коваль.
Мінізавод є першим швейцарським проєктом державного-приватного партнерства в агросекторі України.
© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2025 р.