Вперше в історії сирна експертка з України увійшла до складу престижної Міжнародної гільдії фромаж’є – SEEDS
Вперше в історії українського сироваріння наша співвітчизниця, сирна експертка та засновниця ProCheese Академії Оксана Чернова стала частиною престижної Міжнародної гільдії фромаж’є (Guilde Internationale des Fromagers), пише SEEDS.
Фромаж’є (fromager) — це експерт, який глибоко розуміється на мистецтві сиру, знає тонкощі його подачі, поєднань і не тільки. Членство в Guilde Internationale des Fromagers — визнання високого професіоналізму та важливого внеску у світову сирну спадщину.
Міжнародна гільдія фромаж’є об’єднує найкращих міжнародних експертів та експерток із сиру та сприяє розвитку світової сирної культури, збереженню традицій та обміну знаннями між професіоналами, повідомляють в ProCheese.
«Це не лише моя особиста перемога, а й важливий крок для всієї України. Вступ до Гільдії фромажʼє відкриває можливості для представлення унікальних українських сирів на міжнародному рівні та їх популяризації у світі», – наголосила Оксана Чернова, сирна експертка та засновниця ProCheese Академії.
У святковій церемонії взяли участь представники з різних країн, які обмінялися досвідом, поділилися традиціями сироваріння та разом скуштували традиційне фондю — символ єднання та гастрономічної дружби.
ProCheese та Ardis Group продовжують активно розвивати культуру сироваріння в Україні, впроваджуючи сучасні технології та підтримуючи традиції, що формують нашу гастрономічну ідентичність на світовій арені.