Креативність українських сироварів, ймовірно, вплинула на світові сирні тренди – AgroTimes

Сирна індустрія орієнтується на сміливі експерименти зі смаками та формами. Саме тому попит на копчення й афінаж сирів, а також використання автентичних інгредієнтів стрімко зростає.

На таких світових сирних трендах акцентувала Оксана Чернова, сирна експертка, засновниця ProCheese Академії, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards, пише AgroPortal.

«Навіть такі мастодонти сирного ринку, як Італія та Франція, адаптуються до нових запитів, пропонуючи підкопчені версії своїх класичних PDO-сирів або створюючи незвичні поєднання, ‒ зазначила вона. ‒ Гадаю, що у формуванні таких трендів не останню роль зіграла Україна, адже саме наші сировари демонструють креативність і здатність створювати унікальні продукти, які привертають увагу міжнародної аудиторії».

Тренди 2024 року відображають також зміни у вподобаннях споживачів щодо додатків.

«Класичний трюфель, хоч і залишається популярним, проте поступається місцем нестандартним рішенням, як-от сакура, черешня чи інші автентичні інгредієнти, ‒ розповіла Оксана Чернова. ‒ Окрему увагу привертають святкові продукти, зокрема «п’яний сир», афінований у вині чи інших алкогольних напоях. У тренді ‒ їсти й не п’яніти».

Як повідомлялося, українські сири вибороли 8 нагород на World Cheese Awards 2024.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra