В Україні стався «квантовий стрибок» у виробництві ремісничих сирів – КУРКУЛЬ

 

За останні 10 років стався «квантовий стрибок» у виробництві ремісничих сирів. Про це розповіла засновниця «Асоціації виробників сиру України» Тетяна Дядечко в інтерв’ю на Kurkul.com.

«Спершу сиром займались одиниці, а зараз ми можемо нарахувати тисячі домашніх, мікро- і навіть заводів-ремісників. Разом з тим відбувся дуже великий якісний стрибок. Все могло б відбутися й швидше, але гальмувала відсутність знань і неготовність нашого ринку платити більше», — пояснила Тетяна Дядечко.

Вона запевнила, що будь-яке виробництво сиру може бути прибутковим, проте сироварам необхідно виходити у легальне поле. Саме з цією метою і було засновано «Асоціацію виробників сиру» (АВСУ). Робота над її створенням тривала 10 років.

В рамках АВСУ виробники розділені на декілька груп:

  • домашні сировари, які є зареєстрованими операторами ринку;
  • ремісники, які працюють в межах законодавства про ремісничі продукти;
  • ті, хто вже не входить в крафт, бо вони переробляють більше молока, ніж визначено законодавством. І ті, хто не зареєстровані, вони будуть асоційованими членами, щоб ми допомогли їм вийти в легальне поле.

Наразі в черзі на вступ до Асоціації понад 30 виробників з різних категорій і кожен отримає в АВСУ щось своє.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2025 р.


Джерело https://kurkul.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra