Сушені карасі в печі включено до переліку нематеріальної культурної спадщини Волині – AgroTimes

На Волині до Обласного переліку нематеріальної культурної спадщини України включили традицію приготування сушених карасів у печі, що практикується у Шацькій громаді.

Давні рецепти передаються з покоління в покоління, повідомляє Волинський обласний науково-методичний центр культури.

У селах Шацької громади сушіння карасів є справжнім мистецтвом. Спочатку рибу очищають від луски й нутрощів, ретельно промивають, присолюють і перчать, перемішують. Карасів сушать у печі на деку, застеленому льоном, соломою, очеретом, сіном або ситником. Ці натуральні матеріали не тільки запобігають пригоранню риби, а й надають їй унікального аромату. Піч повинна вигоріти, і лише після цього карасів ставлять сушитися ‒ зазвичай протягом ночі.

Висушена таким способом риба може зберігатися роками. Сушені карасі використовуються для приготування рибної юшки, капусняку, як самостійна страва.

Традиція приготування сушених карасів схвалена для подальшого внесення до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України.

Як повідомлялося, печену смідинську капусту віднесли до гастрономічної спадщини Волині.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra