Нова крафтова пивоварня Markel Brewery: успішний старт, перші експерименти та презентації – Techdrinks.info

Нова крафтова пивоварня Markel Brewery нещодавно з’явилася на пивному ринку. Компанія позиціонує себе як виробник, що не боїться виділятися завдяки ексклюзивності пива та його багатому смаку. Уже зараз в асортименті пивоварні – 10 сортів, серед яких чільне місце відведене ягідному пиву, яке вперше презентували під час VIII Міжнародної науково-практичної конференції «Ягідництво і переробка: технології та інновації», яка відбулася 12 грудня 2024 року у Львові, у готелі «Жорж». Про історію становлення нової пивоварні журналу «Пиво. Технології та Інновації» розповіла директор пивоварні Markel Brewery Неллі ХУДОБІНА.

Молода крафтова пивоварня має обсяг виробництва до 10
тисяч літрів напою в місяць.  У штаті
броварні працює до 10-ти працівників. Нині триває будівництво пивоварні біля Києва,
в селі Мархалівка. Звідси й назва бренду
– Markel Brewery.

 Цей бренд має свою історію. Раніше в цій місцевості діяч Маркел, який виробляв одні з найкращих напоїв – вино, пиво й мед. Всі жителі найближчих селищ приїжджали до нього, щоб купити ці продукти. Тому ми продовжуємо справу. Натхнення беремо зі стародавніх класичних рецептів і додаємо інновації.  Зараз працюємо на орендованій пивоварні, але водночас закуповуємо обладнання, щоб облаштувати нове приміщення. Це напівавтоматичне обладнання українського, угорського виробництва, – розповіла Неллі Худобіна.

Асортимент Markel Brewery

Представники Markel Brewery під час ягідної конференції презентували ягідні саури та овочевий гозе.

– На створення смородинового сауру нас надихнула засновниця медіагрупи «Технології та Інновації» Катерина Конєва. Під час минулої професійної поїздки ми обговорили те, що будемо презентувати новий сорт пива на наступному заході. Ми залучили технологів, пивоварів і розробили спеціально до заходу смородиновий саур. У нашій лінійці вже було ягідне та овочеве пиво – малинове, томатне. А смородинове зробили спеціально до цієї конференції, – поділилася Неллі Худобіна. – Смородинове пиво – з помітною кислинкою, а малинове має нейтрально солодкий смак малини. Смородиновий саур зварили, а в процесі доброджування додали деякі інгредієнти спеціально до презентації. Тому це ексклюзивний сорт, з яскравим смаком та насиченими ягідними нотами смородини. Аромат інтенсивний, ягідний, із легкими трав’яними відтінками. Колір глибокий рубіновий, що ідеально віддзеркалює характер пива. Пиво зварене за класичною технологією виробництва саурів, –  зазначила Неллі Худобіна.

Малиново-кокосовий саур –
кисло-солодкий, із виразними малиновими нотками й кокосовою свіжістю. Аромат
ягідний, із тропічними відтінками кокосу. Колір яскраво-рожевий, що підкреслює
легкість пива та його свіжість.

Томатний гозе має насичений смак стиглого томату, кисло-солоний, із відчутною гостротою. Аромат свіжий пряний, з томатно-гострим відтінком, де відчутний чорний перець. Колір глибокий червоний.

Для виробництва всіх цих сортів пива пивовари ретельно обирали сорти ягід та овочів. Врешті знайшли оптимальні, які ідеально розкриваються в пиві. Ягоди й томати для пива постачають місцеві фермери.

Із технології виробництва ягідного пива

Технологія виготовлення ягідного пива складна та багатокомпонентна. Існує декілька способів внесення ягідної сировини.

– Ягідну сировину можна вносити під час кип’ятіння сусла з хмелем. Так ми отримаємо максимально стабільний та стійкий смак пива, схожий на варення чи узвар. За допомогою цукрів у плодово-ягідній сировині підвищується рівень алкоголю. Також внесення ягідної сировини можливе ще під час бродіння. Пиво, виготовлене за такою технологією, має менш стійкий смак через ферментацію. Підвищується рівень алкоголю та зменшується повнотілість пива, що в загальному для деяких сортів є нормою. Внесення плодово-ягідної сировини також може бути  на етапі доброджування, дозрівання або в готове пиво. При такому технологічному підході отримуємо максимально багатий плодово-ягідний смак та аромат. Низькі температури та достатня кількість спирту пригнічують процеси бродіння цукрів плодово-ягідної суміші. Або ж ці процеси зовсім не відбуваються. У результаті отримуємо більш солодке повнотіле пиво з характерним смаком, доволі стабільне. Проте необхідно дотримуватися правил зберігання ягідного пива, оскільки може початися бродіння, – зауважила Неллі Худобіна.

Також існують і комбіновані технологічні операції виготовлення пива.

– На етапі доброджування та кип’ятіння може поєднуватися три технології. Підбір та опрацювання режимів залежать від технологічного завдання та устаткування, – додала директорка пивоварні.

Особливі правила зберігання – комфортна температура після дозрівання пива від +2 до +6 ℃. Якщо виконувати ці умови, то проблем не виникне.

Де придбати пиво від Markel Brewery

МісіяпивоварніMarkel Brewery – створювати пиво преміумякості, вкладаючи в нього частинку нашої душі та шану до традицій.

– Ми представлені в багатьох крафтових закладах України, ресторанах, кафе, магазинах. У Києві співпрацюємо із пабом «Konteyner», у Львові – з мережею пивних ресторанів «Добрий друг», пабом «Львівський Університет Крафтового Пива ім. Св. Христофора», ресторанами «Ребро». Також наші напої представлені в Одесі. Наразі розливаємо пиво в 30-літрові пет-кеги, з якими може працювати тільки ресторанний бізнес, – зауважила Неллі Худобіна. – Плануємо збільшувати кількість сортів пива, спілкуємося з нашими кінцевими споживачами. Наразі чуємо багато запитів на абрикосове, персикове пиво, тому залучаємо наших технологів і разом із командою буде розширювати лінійку саме ягідного пива.

 


Джерело https://techdrinks.info

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra