На Львівщині у новому сезоні виготовили 20 тис. тонн цукру – AgroTimes
На Львівщині триває сезон переробки цукрових буряків та виробництва цукру.
Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив заступний голови Львівської ОВА Юрій Бучко.
За його словами, погодні умови цього року сприяли ранньому старту збирання буряків – сезон цукроваріння розпочався на тиждень швидше, ніж в минулому році.
«В області функціонує одне підприємство з переробки цукрових буряків та виробництва цукру – ТзОВ «Радехівський цукор», яке вже розпочало сезон цукроваріння. Основна частина постачальників сировини виробники Львівської області, що становить близько 78%, решта – постачальники з Волинської (19%) і Рівненської (3%) областей», – зауважив Юрій Бучко.
Він уточнив, що станом на 16 вересня вже перероблено 147,1 тис. тонн буряків і вироблено 20 тис. тонн цукру. Цукристість буряків, які наразі надійшли на переробний завод, становить 16%, що на 1% більше до аналогічного періоду минулого року.
«Впродовж останніх п’яти років цукровим заводом виробляється більше 100 тис.тонн цукру та обсяги виробництва зростають з року в рік. За прогнозами ТзОВ «Радехівський цукор» цього сезону виробництво планується на рівні близько 170 тисяч тонн. Такий обсяг виробництва повністю покриває внутрішню споживчу потребу та дозволяє здійснювати реалізацію як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках», – утоснив Юрій Бучко.
Нагадаємо, в Україні стартував сезон цукроваріння.