Веганська Nutella стане доступною з нового року – NEWFOOD
З січня 2025 року новий продукт з’явиться на полицях супермаркетів Італії, Бельгії та Франції.
Основна зміна у рецепті полягає в заміні молочного порошку на нут та рисовий сироп, що робить цей продукт доступним для веганів і людей з нестерпністю лактози.
«Nutella Plant-Based — це смачна нова альтернатива, розроблена, щоб запропонувати улюблену Nutella ще більшій кількості споживачів, які хочуть зменшити або виключити продукти тваринного походження зі свого раціону», – прокоментував представник компанії.
Нова веганська Nutella зберегла основні інгредієнти, такі як цукор, пальмова олія, ліщиновий горіх і какао-порошок.
головною відмінністю є відсутність молочного порошку, який замінено нутом і рисовим сиропом
Як пояснюють у Ferrero, рисовий сироп надає солодкість, подібну до сухого молока, а нут забезпечує збалансований смак і текстуру, ідеально поєднуючись з іншими інгредієнтами.
У порівнянні з класичною Nutella, веганська версія містить на 11 г менше цукру на 100 г продукту. Окрім того, вона також має менше вуглеводів, зберігаючи при цьому високий вміст білка та жиру.
Ferrero вироблятиме цей новий продукт на заводі в Італії, при цьому виробництво відповідає стандартам сталого розвитку.