Арсен Дідур оцінив рентабельність молочної промисловості в Україні – АГРОПОЛІТ
Інвесторам вигідно вкладати в українську молочну промисловість, оскільки рентабельність цього бізнесу сягає 30 – 50%. Про це заявив виконавчий директор Спілки молочних підприємств України Арсен Дідур, пише БізнесЦензор.
За його словами, зараз важливо поступово нарощувати промислове виробництво сировини. Арсен Дідур зауважив, що діючі гравці намагаються наростити виробництво молока, але через військові ризики та недостатність коштів вони не можуть це робити активно.
За підрахунками експерта, переробні заводи можуть додатково перероблювати 3 млн т молока на рік. Він попередив, що ніша є довгостроковою перспективою. Директор СМПУ розповів, що корові необхідно досягти зрілості, щоб давати молоко, а на це може зайняти два – три роки.
Це така ніша, в яку цікаво було б йти інвесторам – як національним, так і зовнішнім. Держава повинна створити відповідні умови. Страхування в умовах військового стану і доступ до кредитування на пільгових умовах на перші два – три роки. Необхідно, як в Європі, частково компенсувати обладнання і вартість тварин. Інвестори мають звернути на нього увагу на цей бізнес, тому що у виробництві молока річна рентабельність становить від 30% до 50%», – зазначив Дідур.
Як писав AgroPolit.com, експерти погіршили прогноз щодо виробництва молока в Україні. Також Україні вдалося збільшити показники експорту агропродукції