Із японського сорго створили стейк, «кращий за м’ясо». Розповідаємо, чим – NEWFOOD
Основою продукту стало японське сорго (такібі), що вирощується в Токусімі
Однією з головних продуктів лінійки є Nikugoe Hamburg Steak, який, за словами виробника, значно «перевершує м’ясо» за своїми властивостями. Також до лінійки входить Meat Super Cheese Hamburger і Demi Sauce Meat Super Hamburger, сертифіковані як веганські.
Fujiya стверджує, що їхня рослинна альтернатива не лише максимально наближена за текстурою та смаком до м’яса, але навіть краща за нього за низкою параметрів.
Однією з головних переваг, наприклад, стейку є те, що воно містить на 65% менше солі та на 55% менше жиру порівняно з традиційними яловичими котлетами.
Крім того, унікальний склад продукту дозволяє досягти чудової текстури та смаку без використання сої. Це допомагає уникнути гіркуватого смаку, різкого запаху та грубої текстури, які часто супроводжують інші рослинні замінники м’яса.
Японське сорго, або такібі, відоме в Японії як суперфуд, стало основним інгредієнтом цього продукту завдяки своїм винятковим поживним властивостям, пояснюють у компанії.
У ньому містяться фолієва кислота, вітамін D, залізо, калій та магній, які забезпечують добову норму необхідних речовин. Крім сорго, у складі Nikugoe використовуються кунжутна олія для омега-3 жирних кислот, грибний порошок для додаткового вітаміну D і калію, а також спеціально ферментований рис для дієтичної клітковини.
Fujiya підкреслює, що їхній Nikugoe Hamburg Steak — це не просто альтернатива м’ясу, а новий харчовий продукт – поживніший за м’ясо
Маючи 55-річний досвід роботи в ресторанній сфері, компанія планує продати за перший рік інноваційного рослинного м’яса щонайменше на 100 мільйонів єн. Також до кінця 2024 р. компанія планує отримати на інноваційне м’ясо сертифікат Халяль.