Стартап “вирощує” веганське карпаччо на відходах з кафетеріїв – NEWFOOD

Заснована у 2011 році Ян Віллемом Босманом Янсеном, компанія впровадила кругову систему, у якій кавова гуща, зібрана з кафетеріїв та кейтерингових сервісів, використовується для вирощування глив (сорт грибів). 

кавова гуща, багата на поживні речовини, забезпечує ідеальне середовище для розвитку грибів

Далі зібрані гливи перетворюють на різноманітні веганські та вегетаріанські продукти, такі як крокет, рагу-роли, карпачо, бургери та інші снеки.

Засновник компанії розповідає, що натхненням для кругового виробництва екологічних снеків для нього став проєкт у Зімбабве, де відходи кавових плантацій використовують для вирощування грибів. Переносячи цю концепцію у Нідерланди, він вирішив взяти за основу для вирощування грибів кавову гущу, яку зазвичай утилізують чисельні ресторани, готелі та кафе.

В результаті Босман Янсен створив інноваційний ланцюжок співпраці між постачальниками відходів кави та виробництвом грибів, а далі – і готових до споживання вегетаріанських продуктів. 

Найближчим часом GRO планує значне розширення та вихід у роздрібну торгівлю та кейтеринг

Компанія активно шукає партнерів серед роздрібних магазинів та закладів громадського харчування для просування екологічних продуктів із нетваринного білка. 

Також стартап активно посилює власну команду задля зростання та розширення бренду.


Джерело https://newfood.media

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra