Артишок має перезимувати, щоб давати вищий врожай — AgroPortal.ua
Подружжя Олени та Сергія Панчуків із Житомирщини цьогоріч уже вдруге збирають урожай артишоків на своєму полі. Під цю культуру виділили близько 30 соток, але в майбутньому планують розширюватися, оскільки бачать перспективу.
Про це AgroPortal.ua розповіла фермерка Олена Панчук.
Олена Панчук, фермерка
Ми вирощуємо артишок із насіння як однорічний. У лютому висіяли насіння на розсаду, а вже у травні висадили рослини у ґрунт. Урожай почали збирати на початку липня. На цей рік ми розробили схему укриття на зиму, щоб культура успішно її пережила і наступного сезону дала кількісно і якісно більший врожай.
Фермери орієнтують своїх клієнтів, що один артишок важить 100-150 грамів. Плоди бувають більші й менші, на кущі десь по 12-15 штук. Відповідно, за вагою десь так і виходить 1-3 кг. Щоправда, підприємці не знають щодо наступного року, адже артишоки перезимують, і тоді буде більший вихід плодів з рослини.
Кілограм свіжих артишоків у фермерів коштує 350 грн. Їх можна придбати через Instagram.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua