У Дубаї харчові відходи з ресторанів переробляють на органічні добрива – SEEDS

Десятки ресторанів у Дубаї перестали викидати харчові відходи, – їх доставляють на переробне підприємство. Уже кілька років місцевий стартап збирає харчові відходи в ресторанах міста. Із залишків їжі роблять добрива, пише SEEDS

Зібравши харчові відходи, їх сортують. Потім компостують. Процес триває від 8 до 12 тижнів, повідомляє NTDUkraine.

«Ми живемо серед пісків, але можемо перетворити їх на родючий ґрунт. Так ми допоможемо сільськогосподарському сектору, а також захистимо та зміцнимо продовольчу безпеку країни.

Під час компостування відходи треба постійно перевертати. Також потрібне природне сонячне світло й тепло. Це гарантує, що процес пройде як слід», – переконаний Юсеф Чехад, співзасновник переробної компанії.

До компостування також залучають бактерії, гриби та дощових черв’яків. Готове добриво пакують у мішки. Потім воно надходить на ферми в усіх Арабських Еміратах.

У переробній компанії називають добриво «коричневим золотом». Але їхня діяльність корисна не тільки фермерам. 

«Ми позбавили звалища тисячі тонн харчових відходів. Так вдалося запобігти попаданню в атмосферу 1,2 тонни вуглекислого газу», – каже Юсеф Чехад.


Стартап робить добрива з 2021 року. Харчові відходи йому постачає понад сто ресторанів.

SEEDS


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra