Підживлення кукурудзи цукром дає хорошу прибавку врожайності — американський досвід – SuperAgronom

На щорічній конференції по no-till американські фермери ділилися досвідом підвищення врожайності кукурудзи. Серед іншого розповіли, що внесення цукру під час сівби може дати прибавку врожайності.

Про це йдеться у матеріалі «Як сіяти по no-till: 10 порад від американських практиків» на SuperAgronom.com.

 

Зазначається, що один із доповідачів, Рой Пфальцграф, розповів, що про внесення харчового цукру в борозну під час сівби кукурудзи він дізнався від іншого фермера, який практикує цей прийом давно.

Аби переконатись в його ефективності, пан Пфальцграф провів експеримент на гороху, обробивши насіння цукровим сиропом.

Для експерименту він висіяв смугу гороху по діагоналі поля загальною площею 19 га, а потім зібрав його разом із терасами (ред. — практика терасового рільництва). З його спостережень, неозброєним оком було видно, що смуга гороху, насіння якого було оброблене цукром, відрізнялася від решти посіву.

«Того року мої витрати на цукор становили 0,16 $/акр, тож якщо я помиляюся, це найдешевша помилка, яку я роблю. Якщо ні, це гарантує найкращу віддачу від інвестицій, яку я коли-небудь отримаю. Це було 0 проти 20 бушелів. Горох коштує 15 $/бушель. Враховуючи витрачені 0,16 $/акр на цукор — це хороша віддача», — зауважив фермер.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com


Джерело https://superagronom.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra