Вчені дослідили, скільки овочів та фруктів споживати корисно  – AgroTimes

У дослідженні, опублікованому Американською асоціацією охорони здоров’я, дослідники з Гарвардської школи громадської охорони здоров’я імені Чана визначили оптимальне щоденне споживання фруктів і овочів для збільшення тривалості життя та зниження ризику хронічних захворювань.

Про це повідомляє FreshPlaza.

За словами провідного автора Донг Вана, споживання двох порцій фруктів і трьох порцій овочів щодня приносить найбільшу користь для здоров’я, хоча це доступно для більшості. Цей висновок ґрунтується на аналізі даних понад 100 тис. дорослих за період з 1984 по 2014 роки, доповнених результатами 26 додаткових досліджень харчових звичок.

«Дослідження також підкреслило, що перевищення п’яти порцій фруктів і овочів на день не приносить додаткових переваг для здоров’я. Деякі продукти, включно з листовою зеленню, хрестоцвітими овочами, такими як брокколі та брюссельська капуста, цитрусові, продукти, багаті бета-каротином, і червоні фрукти, були відзначені своєю надзвичайною користю для здоров’я. І навпаки, крохмалисті овочі, такі як горох, кукурудза та картопля, вважалися менш корисними. Стандартний розмір порції становить приблизно 80 грамів, що еквівалентно банану середнього розміру або половині чашки вареного шпинату», – йдеться у повідомленні.

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra