Амарант – одна з найперспективніших і прибуткових культур для українських фермерів – SEEDS

Стрімкий розвиток амарантової галузі України спрямовує нашу країну на шлях до світового лідерства у цій галузі, пише SEEDS

В цьому переконаний голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександр Дуда. Свої думки експерт озвучив під час Міжнародної конференції: СТАЛИЙ АГРОБІЗНЕС: “ТРАДИЦІЇ.НІШІ.ЕКОПРАКТИКИ.ТЕХНОЛОГІЇ”.

Конференцію організувала та провела агромедіа-агенція Sapienza.media за підтримки профільних асоціацій: Української Плодоовочевої Асоціації – УПОА і Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції.


«Справа в тому, що вирощування амаранту, воно, можна сказати, сконцентроване, в Індії, Перу, Парагваї, Китаї. Однак це не промислові площі.    

Україна має застосувати свій досвід і можливості в промисловому вирощуванні. Зберегти належну якість. Ми маємо сонце, ми маємо достатню кількість вологи, ми маємо людей, які це все можуть виростити», – вважає Олександр Дуда.      

Амарант вирощується понад 8 тисяч років, весь цей час він мав свої періоди злету та падіння, розповів Олександр Дуда. За його словами, свого часу саме амарант врятував чимало людей, зокрема у часи голодомору. До того ж цю культуру Олександр Дуда вважає однією з самих перспективних культур для України.

«Чому саме амарант ми вважаємо однією з найперспективніших культур? Середній розмір ринку амаранту щороку зростає майже на 12%. Рис, пшениця, кукурудза, максимально – 6%. А у амаранту – майже 12%.  

На даний момент є попит на товарне насіння амаранту і починає формуватися попит на продукти його переробки.  І на цей рік ми запланували зростання посівних площ. Підняли закупівельну ціну до 30 тисяч за тонну готової продукції, для того, щоб мотивувати фермерів вводити амарант у сівозміну», – зазначає Олександр Дуда.  

Він нагадав про широкий асортимент продукції з амаранту, яка вже виготовляється в Україні: крупа, пластівці, олія, макаронні вироби, та багато іншого.



«Напрямків використання досить багато. Розвиток амаранту в Україні передбачає впровадження його в різні продукти зокрема у виготовлення хліба. Додавання 10% амарантового борошна до пшеничного дозволяє збільшити розмір буханця і тривалість його зберігання.

Знайшли ми інвесторів, яким цікаво було інвестувати в амарантову галузь. І першим ефективним прикладом є створення нового підприємства. Воно називається ТОВ «Щириця» яке, по суті, може стати локомотивом у розвитку амарантової галузі в Україні», – розповів Олександр Дуда.      

Нагадав він і про лікувальні та профілактичні властивості амаранту. За словами Олександра Дуди, щороку база наукових робіт PubMed, в якій фіксуються дослідження на тему саме амаранту, істотно зростає, зокрема за рахунок переробки цієї культури.


Конференція СТАЛИЙ АГРОБІЗНЕС: “ТРАДИЦІЇ.НІШІ.ЕКОПРАКТИКИ.ТЕХНОЛОГІЇ відбулась за підтримки Проєкту розвитку підприємництва для постраждалого від війни населення в Україні “We Prosper”, який реалізується ДОГО “Сільськогосподарська консультаційна служба” та ГС “Бізнес Мережа Сільських жінок” в партнерстві із неурядовою організацією SOCODEVI, що фінансується урядом Канади.

Інформаційну підтримку конференції здійснили провідні аграрні ЗМІ, економічні та аналітичні агенції: Seeds.org.ua, Agroexpert, East-Fruit.com, Interfax, APK-Inform Agency,Agri-gator.com.ua, журналу «Ексклюзивні Технології» (Agrotimeteh.сom.ua), Агробізнес Сьогодні та Агрономія Сьогодні, Мультигалузева платформа «Здорове харчування по-українськи», Платформа «Місія – здоров’я:  разом задля активного довголіття».


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra