Мікроводорості стануть їжею майбутнього — інвестори несуть гроші – NEWFOOD
Окрім цього нещодавно залученого капіталу, Quazy Foods офіційно співфінансується Європейським Союзом.
Завдяки новим коштам стартап розширить виробництво до пілотної стадії та розробить перші зразки свого інгредієнта з мікроводоростей. Крім того, Quazy Foods найме ключових стратегічних працівників для наступного етапу розвитку.
«Мікроводорості поєднують виняткові поживні профілі з видатними функціональними властивостями, тож ми бачимо їх як потужну відновлювану сировину майбутнього», – ділиться Береніке Циммер, співзасновник Quazy Foods.
Циммер і Арвід Зеберг-Ельверфельдт заснували Quazy Foods наприкінці 2021 року для розробки екологічно чистих альтернатив тваринним і синтетичним інгредієнтам.
Quazy Foods уже вдалося створити високоякісні протеїни та функціональні компоненти, використовуючи ферментацію біомаси та запатентовані штами мікроводоростей.
Мікроводорості ростуть швидше, ніж рослини, а точна ферментація є більш сталим способом виробництва їжі
Інгредієнти Quazy Foods можна буде використовувати для створення рослинної їжі та функціональних безалкогольних напоїв.