Збільшенню площ під амарантом сприятиме успішний досвід експорту культури
Після накопичення досвіду з вирощування амаранту українські виробники можуть вийти на європейські ринки з інноваційними продуктами.
Про це розповів провідний фахівець із сертифікації «Органік Стандарт» Василь Шукалович під час органічного дискусійного клубу «Органічне землеробство: розкриваємо складне».
«Зараз у агровиробників відбувається активне накопичення досвіду з вирощування амаранту. Це перспективна культура, хоча зараз її вирощує невелика кількість фермерів. Тому я рекомендував аграріям спробувати вирощувати цю культуру. Адже питання кількості рослинного білка, зібраного з 1 га, — це реально питання найближчого майбутнього», — зазначає Василь Шукалович.
За його словами, компанія «УкрБіоЛенд» планує великомасштабне виробництво органічного амаранту та відвантаження продуції на експорт, і це буде показовий проєкт для ринку.
«З погляду органічного виробництва амарант теж доволі цікава і перспективна культура, питання лише у правильних акцентах технології вирощування та збирання. Після накопичення досвіду і практики у вирощуванні цієї культури агровиробники зможуть зробити наступний крок — вийти на органічні європейські ринки з інноваційними продуктами», — впевнений Василь Шукалович.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua