Інвестори вкладаються у ферментований білок. Кількість угод зросла на 40% – NEWFOOD
Водночас зниження середнього розміру угоди контрастує зі зростанням кількості інвестицій. У звітному періоді було укладено 268 угод, що на 13,1% більше за попередній.
Це може свідчити про відновлення інвестиційної активності після паузи через закриття Silicon Valley Bank у березні, вважають аналітики. А також ймовірно «відображає нову, більш обережну парадигму» – інтерес інвесторів до сегменту ферментованих білків.
За останні місяці все більше таких стартапів привернуло увагу інвесторів на ранній стадії розвитку.
Квартальне зростання кількості угод у сфері ферментованого білку – 40%
Стартапи на ранніх стадіях виробництва ферментованого протеїну продемонстрували найбільше зростання вартості, піднявшись на 65,5%, говорять експерти.
Категорія швидко масштабується внаслідок інновацій, а отже стає все більш бажаною для венчурних капіталістів.
Приміром, у серпні шотландський виробник мікопротеїнів Enough залучив $43,6 млн, щоб подвоїти виробництво замінника м’яса з грибів. Продуктом зацікавилась навіть Unilever, яка планує випробувати продукт у вегетаріанських бургерах.