Стартап розробив реалістичну заміну тунця із пшениці та крохмалю – NEWFOOD
Альтернативну рибу можна готувати, так само як і оригінальну. Виробник обіцяє ті ж органолептичні відчуття, як і від звичайної риби.
Щоб досягти реалістичної текстури, виробник створює тонкі та товсті волокна, а потім поєднує їх. Ця суміш може бути додатково оброблена барвниками та ароматизаторами, щоб створювати рибні фрикадельки та консерви для салатів.
Концепція Loryma базується на поєднанні сполучної тканини з речовиною на основі пшеничного білка і модифікованим пшеничним крохмалем. У результаті виходить зв’язана маса з пухкою консистенцією, яку потім просочують олією і розфасовують у банки.
Продукт прогрівають в автоклаві під високим тиском. Таким же чином, як і звичайний тунець.
Цей процес забезпечує тривалий термін зберігання, а термостійкі інгредієнти зберігають оптимальні сенсорні властивості.
Альтернативний консервований тунець можна використовувати як і оригінальний, наприклад, як начинку для піци чи салату.
Рослинна версія містить близько 19 г білка на 100 г завдяки екструдованому білку пшениці.