Стартап придумав, як добувати найдорожчий інгредієнт для лабораторного мяса без забою корів – NEWFOOD
Продукт доступний у сегменті B2B для продажу компаніям, які вирощують культивоване м’ясо.
у разі зростання сприйняття споживачами ринок культивованого м’яса до 2030 р. сягне $25 млрд
Шлях до створення м’яса в лабораторії проклала саме FBS. Проте саме FBS залишається найбільш проблемною речовиною у всьому процесі. Отримання фетальної бичачої сироватки передбачає взяття клітин у плодів тільних корів і вимагає забою корови разом із плодом. Це породжує значну етичну проблему.
Замість FBS Omeat пропонує використовувати регенеративну плазму, отриману гуманним шляхом від корів, які вільно пасуться на вуглецево-негативній фермі компанії. Процес вилучення плазми відбувається раз на тиждень і нагадує донорство людської плазми.
На відміну від крові, плазма швидко відновлюється, тому корови не відчувають виснаження
Плазма однієї корови забезпечить обсяги виробництва яловичини, які дорівнюють м’ясу 20 корів.
Заміна FBS також робить процес виробництва не тільки більш етичним, але і значно дешевшим. Це уже демонструє Mosa Meat, яка десять років тому створила перший лабораторний бургер за $300 000, а зараз смажить курячий шашлик по $14 за порцію.
До слова, галузевий аналітичний центр Good Food Institute прогнозує, що культивоване м’ясо може досягти паритету цін у порівнянні з традиційним м’ясом вже до 2030 року. Про те, що промислово культивоване м’ясо стане конкурентоспроможним говорить і аналіз виробника біореакторів Ark Biotech.