Кнайпа в Кропивницькому почала частувати гостей автентичними і унікальними стравами регіону – SEEDS

Кнайпа «Бамбетель» стала першим, та поки що єдиним закладом у Кропивницькому, де можна буде спробувати традиційні українські страви, за рецептами з книги «Смачна Кропивниччина», пише SEEDS.

Рецепти страв були записані під час експедицій Кіровоградщиною з проектом «Баба Єлька». «Баба Єлька» – це волонтерський просвітницький рух, присвячений вивченню та популяризації традицій, притаманних Кіровоградщині.

«Ми звикли асоціювати українську кухню лише з варениками, борщем та салом. Але подивіться, скільки тут цікавого всього в нашому змісті. Назви «Бабка», «Бігус», «Вареники з піском», «Варениці», «Галушки смажені», «Затірка», «Бовтиський капусняк», «Зливана каша» – що це таке? Або «Молошне»?

«Картопля-пуканка», «Лежні», «Манзарі». Як на мене, навіть прочитавши назви, можна захотіти їх скуштувати, адже в них щось є таємниче», – вважає координаторка напряму «Смачна Кропивниччина» Інна Тільнова.

У новому меню є 24 автентичні страви, які обиралися за принципом спогадів з дитинства. Кожен, хто спробує будь-яку страву, може пригадати, як щось подібне готувала мама або, повідомляє медіапортал DOZOR.

«Ми вирішили стати одним з тих, хто буде впроваджувати ці рецепти в життя. І ми безмежно вдячні проекту «Баба Єлька» за те, що вони відгукнулися на нашу пропозицію по співпраці і по втіленню меню від «Смачної Кропивниччини».

Ми вважаємо, що це важливо, українські традиції дуже потужні в усі часи.  Їх не треба забувати – за допомогою української кухні, пісні, відродження всіх наших українських традицій», – зазначає засновник кнайпи «Бамбетель» Дмитро Смельняк.

SEEDS


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra