Врожайність у біодинамічному виноградарстві нижча, ніж у традиційному – AgroTimes

Традиційне вирощування винограду забезпечує 6,98 т/га врожаю. Тоді як органічне й біодинамічне — 4,27 та 4,35 т/га відповідно.

Про такі результати досліджень у статті для журналу «Садівництво по-українськи» пише доктор наук, академик ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова» В’ячеслав Власов.

Вага ягід у традиційному виноградарстві значно вища, це впливає на вагу грон: органіка й біодинаміка забезпечували грона масою 102 і 91 г, традиційна технологія дозволяла отримувати грона середньою масою 122 г. Утім, на масу грона впливала й підщепа, на якій вирощувався виноград сорту Рислінг.

Ми також повідомляли, що вміст азоту і магнію у листі у період цвітіння рослин майже не різнився між різними технологіями вирощування, а от у час дозрівання врожаю був вищим у рослин, вирощуваних традиційним способом, особливо у порівнянні з біодинамічними рослинами.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra