Бельгійські молочні компанії значно зменшили вміст цукру в своїй продукції – Infagro

 З 2012 по 2021 рік бельгійські молочні компанії знизили вміст доданого цукру у своїх продуктах не менше ніж на 15%.

Члени BCZ, Бельгійської конфедерації молочної промисловості, слідуючи положенням Угоди про раціональне харчування, спочатку досягли зниження на 12% замість запропонованих Угодою 8%.  У 2021 році вони довели загальне скорочення до 15%.  Сьогодні більше половини всього асортименту молочних продуктів взагалі не містять цукру.

– Наші компанії вклали значні кошти в оптимізацію складу продукції та інновації.  Завдяки їхнім зусиллям ми можемо говорити про успіх. Але зниження цукру на 15% для нас не є кінцевою метою.  Ми все ще шукаємо способи подальшого підвищення поживної цінності молочних продуктів, – сказав Лієн Каллеварт, заступник директора BCZ.

Молоко та молочні продукти є важливими джерелами білка, кальцію, вітаміну B2 і вітаміну B12.  Виходячи з їх впливу на здоров’я, молоко та молочні продукти (як підсолоджені, так і несолодкі) включені до дієтичних рекомендацій із рекомендованою кількістю 250-500 мл на день.

Досягти зменшення вмісту доданого цукру було нелегко.  Зменшення має відбуватися поетапно, щоб споживачі могли звикнути до менш солодкого смаку.  Це запобігає відмові від продукту.  Неодноразово молочним компаніям доводилося коригувати свої плани або шукати нові можливості для досягнення поставленої мети, не втрачаючи споживача.

ІНФАГРО за матеріалом forummleczarskie.pl


Джерело http://infagro.com.ua

Відповісти

Ваш email не публікується