У Китаї друкують фрикадельки зі штучного м’яса – SEEDS

Існують різні способи виробництва штучного лабораторного, або так званого клітинного м’яса, коли з клітин тварин вирощують шматки м’язової тканини. Зазвичай усі ці способи потребують багато часу та ресурсів, що робить виробництво достатньо дорогим. Утім, вчені з Університету Цінхуа та Нанкінського сільськогосподарського університету запевняють, що винайшли нову методику виробництва штучного м’яса, що дозволить вирощувати його в промислових масштабах та зробить процес значно дешевшим, пише SEEDS.

Фарш друкують на 3D-принтері. Основою для сировини є желатин. Це своєрідний каркас для майбутніх м’язових клітин. Також в лабораторії вирощують клітини м’яса та жиру свиней. А 3D-принтер об’єднує усі інгредієнти, щоб створити масу, ідентичну натуральному м’ясу. Таке окреме вирощування клітин дозволяє прискорити процес виробництва штучного м’яса у 20 разів.

«Такий метод м’ясної інженерії дає можливість надійного та масштабованого біовиробництва альтернативних фрикадельок, сосисок чи інших продуктів із фаршу. Це стане справжньою інновацією в м’ясному меню майбутнього», – зазначають вчені.

Лабораторне м’ясо привертає все більше уваги споживачів. Продаж цього продукту офіційно вже дозволили у Сінгапурі. У США також очікується отримання дозволів для виходу на ринок такої продукції.

 


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra