Як створюють смаки крафтових соків? – SEEDS

Більшість українських споживачів не звертають увагу на спосіб виробництва та склад соку, який вони купують. Хоча, з іншого боку, для покупців має значення бренд – знайомим маркам довіряють більше. Що ж до способів, то соки прямого віджиму є більш корисними, але й дорожчими. Смак такого напою, зазвичай, регулюють не додаванням цукру чи інших домішок, а міксуванням ягід і фруктів чи їх сортів, пише SEEDS.

Смакові якості крафтових соків з яблук регулюють шляхом поєднання кислих та солодких сортів.

“Є більш солодкі і більш кислі сорти яблук, але, як показує практика, люди сприймають їх з однаковим задоволенням. Ми міксуємо різні сорти яблук між собою, щоб все було збалансоване, наприклад, солодкий Голден з кислим Гренні Сміт та Фуджі із Симиренка”, – цитує Василя Майданський, керівника господарства “Пріма” видання AgroTimes.

Підприємство базується у в селі Недобоївці (Чернівецька область). Компанія виготовляє соки під торговельною маркою “Пан Сік”.

На думку Василя Майданського, українські споживачі недостатньо обізнані щодо переваг соків прямого віджиму, тому їх варто популяризувати.

“Перше, на що звертають покупці, — це слово “сік” на упаковці. Далі мало хто може дивитись — з чого він зроблений та по якій технології. Розпізнаваність бренду – друге, чим керуються покупці. Вони десь про нього чули і будуть брати не один рік. Тому популяризація — це перше, на що треба звертати увагу під час продажу соків прямого віджиму”, – зазначає фахівець.

Варто зазначити, що крафтовий сік виготовляють не лише з фруктів, ягід чи овочів. Так, наприклад, у Хмельницькому виготовляють сік з пророщеної пшениці. Продукт солодкий на смак та має приємний трав’яний аромат, він є досить корисним, як і сам мікрогрін, з якого його виготовляють.

 


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується