Як отримати врожайність цибулі до 120 т/га: приклад фермерів з Херсонщини – SEEDS

На півдні Херсонщини господарства, які ведуть інтенсивне високоточне виробництво, мають високі врожаї навіть за несприятливих погодних умов цього року – до 120 т/га цибулі, що удвічі більше середнього в регіоні.

Про це повідомляє AgroTimes.

«Безперечно, для овочівників цей рік був не найкращим. Початок вегетативного сезону був непоганим, після посіву дружно зійшли сходи, а потім пішли проливні дощі, частину сходів змило й довелося підсівати. Деяким аграріям, які пізно посіяли цибулю, довелося її пересівати наново, бо насіння повністю вимило. Через дощову прохолодну погоду ріст цибулі затримався, рослини почали хворіти на гнилі, знадобилися додаткові обробки фунгіцидами. А це все додаткові витрати, які вплинули на собівартість продукції», – розповів фермер-одноосібник Сергій Іванов з селища Каланчак Херсонської області.

Він зауважив, що урожайність цибулі цього року була посередньою: 50-60 т/га.

«І хоча в листопаді-грудні на цибулю була непогана закупівельна ціна – 9 грн/кг, через низький урожай та додаткові втрати дохід ми отримали невеликий. Утім, бачимо, що господарства, які ведуть інтенсивне високоточне виробництво, мають вищі врожаї навіть за несприятливих погодних умов. У нашому регіоні деякі з них отримали у 2021 році з гектара 120 тонн цибулі. Тож є на кого рівнятися», – сказав Сергій Іванов.

Як раніше повідомляв SEEDS, при виборі сорту цибулі важливо звернути увагу на такі характеристики, як районування і терміни дозрівання, а якщо вирощуєте в комерційних цілях, то непогано звернути увагу на товарний вигляд, можливість тривалого зберігання.


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується