Як правильно обирати мандарини серед святкового ажіотажу – AgroNews

Зовсім скоро Новий рік і вже час до нього готуватися, купуючи традиційні для свята продукти. Якщо з червоною ікрою все зрозуміло, то з мандаринами варто розібратися. Про це повідомляє  Факти ICTV, пише agronews.ua.

Не всі знають, як вибрати солодкі мандарини, як їх зберігати і які сорти можна знайти в магазинах? Проте є кілька основних правил і порад, яких варто дотримуватися при купівлі цих фруктів.

Як вибрати мандарини

Оглянути плід на наявність сторонніх плям, цвілі або гнилі.Мандарин повинен бути пружним і не м’яким.Краще вибирати мандарини правильної форми.Підсохлі і тверді плоди брати не варто.Важкі мандарини більш солодкі.Шкірка плода повинна бути пористою і з рівним забарвленням – жовтого, жовто-помаранчевого або помаранчевого кольору. Помаранчеві і жовто-помаранчеві мандарини солодші, а жовті і зелені мандарини більш кислі.

В Україні представлені мандарини, які розрізняють по країні походження:

Клементин – це гібрид апельсина і мандарина, який вважається найсмачнішим. За формою вони сплющені зверху і знизу, колір-яскраво-помаранчевий. Цей вид найпопулярніший в українських супермаркетах.

Мінеоли зустрічаються в українських магазинах рідко. Це гібрид одного з сортів мандарина – танжерина – з грейпфрутом сорту Дункан. Ці плоди більші класичних мандаринів. За формою нагадують грушу. Шкірка тонка, а колір – помаранчевий з червонуватим відтінком. Смак кисло-солодкий і багато кісточок.

Іспанські мандарини – великі за розміром і з товстою шкіркою, яка легко відходить від м’якоті. Колір-яскраво-помаранчевий. Смак насичений, кисло-солодкий. Ці мандарини дуже соковиті з малою кількістю кісточок. Відрізняються досить високою вартістю.

Турецькі мандарини – недорогі мандарини з великою кількістю кісточок. Колір-жовтий або помаранчевий. Їх розмір невеликий з кисло-солодким і пріснуватим смаком. Шкірка у них тонка і погано чиститься.

Марокканські мандарини – невеликі плоди сплюснутої форми. Колір-золотисто-помаранчевий. Шкірка легко відходить від соковитої м’якоті. Смак – кисло-солодкий. Кісточки відсутні. Також вони недорогі.

Китайські мандарини – їх рідко можна побачити в наших магазинах. Вони жовтого кольору, соковиті і мають кисло-солодкий смак.

Ізраїльські мандарини ще одна рідкість українських супермаркетів. Смак солодкий, м’якоть соковита великі за розміром. Кісточок небагато. Колір плоду-жовто-помаранчевий. Чистити їх не дуже просто.

Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.


Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується