Сінгапурська компанія розробила автоматизовані біореактори для вирощування лабораторного м’яса – NEWFOOD

Сінгапурська SingCell, заснована у 2020 році, розробила повністю автоматизовані промислові біореактори для виробництва клітинного м’яса. Місія стартапу – знизити вартість кінцевого продукту та допомогти комерційним виробникам азіатського ринку масштабувати свої потужності під потреби виробництва.

SingCell є портфельною компанією Eat Beyond Holdings – канадського інвестиційного емітента, зосередженого на глобальному секторі рослинної та альтернативної їжі. 

В одному із інтерв’ю Vegconomist Патрік Морріс, генеральний директор Eat Beyond сказав, що шукає стартапи, які «розробляють стійкі, здорові та інноваційні продукти харчування з акцентом на рослинну їжу та інші інновації».

«SingCell зосереджена на поліпшенні доцільності культивовання м’яса, акцентуючись виключно на вартості та масштабованості технології», – сказав він. 

Додатковою перевагою стало те, що компанія розташована в Сінгапурі – епіцентрі галузі та першою юрисдикцією у всьому світі, яка дозволила споживання м’яса на основі клітин.

Щоб створити обладнання та відпрацювати технологію, SingCell заручилася підтримкою Національного університету Сінгапуру. Науковці мали вирішити проблему високої вартості м’яса, вирощеного із клітин. Це деяким чином вдалося за рахунок підвищення життєздатності вирощуваних клітин та збільшення їх кількості.

По суті, університет розробив технологію мікроносіїв на рослинній основі, яка доповнила уже існуючу технологію 3D-культивування клітин SingCell. 

Це допомогло запропонувати більш комплексне рішення для масштабування біовирощування м’яса, додав Кароліс Росіцкас, генеральний директор сінгапурської компанії.


Джерело https://newfood.media

Відповісти

Ваш email не публікується