Виробництво готових продуктів і консервів з риби збільшилося на 24% — АГРОПОЛІТ

Протягом січня-серпня 2021 року у нашій державі вироблено 8 980 т готових продуктів і консервів з риби (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби). Це на 24 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

    • риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 6 877 т (+3%);

 

    • риба сушена і в’ялена – 3 261 т (+7%);

 

    • риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) –2 698 т (+11%);

 

    • ікра інших риб – 2 457 т (+21%);

 

    • оселедці солоні – 2 272 т(+1%);

 

    • продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 2 041 т (+0,4%).

 

Крім того, від початку року в Україні вироблено:

    • продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 7 531 т;

 

    • риба солона (крім оселедців) – 1 344 т;

 

    • готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 061 т;

 

    • продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 392 т.

 

Нагадаємо, від початку року експортовано понад 6 тис. т української риби та інших водних біоресурсів.


Джерело https://agropolit.com

Відповісти

Ваш email не публікується