У 2020 році українці споживали по 12,4 кг риби – AgroTimes

У 2020 році рівень споживання риби та рибних продуктів в Україні склав 12,4 кг на одну особу. Загалом протягом минулого року фонд споживання риби та рибних продуктів становив 517,4 тис. тонн.

Про це повідомили у Держрибагентстві.

Серед регіонів найбільше риби та рибних продуктів на особу споживали у Київській (16,1 кг), Одеській (15,1 кг), Вінницькій (14,7 кг), Херсонській (14,5 кг), Житомирській (14,4 кг) та Черкаській (14,2 кг) областях.

Найменше – у Закарпатській, Луганській, Тернопільській, Івано-Франківській, Харківській та Львівській областях.

Як повідомлялося, в 2021 році попит на рибу в 4,3 раза перевищить внутрішню пропозицію.

Довідка

Фонд споживання риби включає свіжу, солену, копчену рибу, рибні консерви та інші види рибопродукції у фізичній вазі у перерахунку на рибу.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується