На Одещині почали робити вино нового врожаю – AgroTimes

Винороби Одещини почали чавити виноград на вино. Кажуть, що цього року врожай менший, ніж звичайний.

Про це повідомляє Біляївка.city.

«У цьому році врожай винограду не дуже, тож, частину я зібрав у себе, частину придбав у місцевих, а ще частину запропонували прийти і зрізати знайомі. Тут у мене Бако, Лідія (по-біляївськи Пограничник), Дністровський рожевий, Ізабелла», – розповів місцевий винороб-любитель Олега Рогачка.

Замість звичних 40-45 відер винороб цього року переробляє лише 35.

Потім вино 4 дні грає. У цей час сусло перемішують тричі на день.

Потім вино зливають в бочки й переносять у погреб. Через 40 днів молоде вино готове.

«У січні я зазвичай ще раз зливаю вино в іншу ємність, – уточнив винороб. – Як кажуть, знімаю з дріжджів. Так робила і бабуся. Тоді вино довше зберігає свій смак і не уксусіє. Бо, кажуть, що як тільки починає квітнути навесні виноград, одразу у бутлях починає грати і вино. Таке собі диво природи».

 


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується