Особливі сири варять монахи на Закарпатті – SEEDS

Уже більш ніж 15 років діє фермерське господарство при чоловічому монастирі у Ракошині (Закарпатська обл.). Тут варять крафтові сири, розводять буйволів, овець, корів та допомагають сиротам, повідомляє SEEDS.

Молоко близько 500 овець та кіз монахи використовують для виготовлення бринзи та вурди – найпопулярніших сирів на Закарпатті. Сири роблять за особливими рецептами.

З великої рогатої худоби у господарстві є буйволи та корови бурої карпатської породи. Молоко буйволів є одним з найжирніших (більш ніж 8% жирів).

Уся ферма розміщена на ділянці площею 7 гектарів. Також монахи орендують землю. На ділянці в 100 гектарів пасуть овець, а ще на 40 гектарах посадили кукурудзу. Крім цього 40 гектарів у господарстві – сінокоси.

Допомагають монахам доглядати за господарством діти-сироти. Вони отримують зарплатню за свою роботу, а також живуть на території монастиря.

 


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується