Сік буряка покращує стан судин та роботу мозку – AgroTimes

Учені Ексетерського університету (Велика Британія) встановили, що вживання соку буряка сприяє змішанню ротових бактерій, пов’язаних із більш здоровими судинами та роботою мозку, згідно з новим дослідженням людей у ​​віці 70-80 років.

Про це повідомляється на сайті університету.

Повідомляється, що буряк та інші овочі, такі як салат, шпинат та селера, багаті на неорганічні нітрати, що за допомогою бактерій ротової порожнини перетворюється в оксид азоту, який, у свою чергу допомагає регулювати судини та нейромедіацію (хімічні повідомлення в мозку).

У новому дослідженні, проведеному Університетом Ексетера, взяло участь 26 здорових людей похилого віку. Два десятиденних періоди вони приймали добавки: одну з багатим нітратами соком буряка, а іншу – з безнітратним соком плацебо, який вони пили двічі на день.

Після вживання бурякового соку артеріальний тиск знизився в середньому на п’ять пунктів (мм рт. ст.).

«Зберігання здорової оральної мікробіоми в довгостроковій перспективі може уповільнити негативні судинні та когнітивні зміни, пов’язані зі старінням», – сказала сказала провідний автор, професор Енні Ванхатало з Університету Ексетера.

 

Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується